Warta Industri

Klasifikasi lan pilihan bahan ring-O

2021-10-14
O-ringbahan kalebu karet nitril (NBR), karet fluoro (FKM), karet silikon (VMQ), karet etilena propilena (EPDM), karet kloroprena (CR), karet butil (BU), poltetrafluoroethylene (PTFE), karet alam (NR), lsp.

PilihO-ringmateri, umume nimbang 6 faktor ing ngisor iki:

1) Negara sing bisa digunakake ing O-ring: Apa ikiO-ringdigunakake kanggo panyegelan statis utawa panyegelan dinamis, geser utawa muter;

2) Negara sing digunakake ing mesin: nuduhake manawa mesin kasebut ana ing kontak utawa kerja intermiten, lan dawa saben wektu intermiten kudu dipikirake, apa ana beban pengaruh ing bagean panyegelan;

3) Kahanan medium kerja: manawa medium kerja cair utawa gas, lan nimbang sifat fisik lan kimia saka medium kerja;

4) Tekanan kerja: ukuran tekanan, amplitudo lan frekuensi fluktuasi, lan tekanan maksimum sing katon kanthi cepet;

5) Suhu kerja: kalebu suhu instan lan panas; suhu ganti adhem;

6)O-ringfaktor rega lan sapanunggalane.